Home »

Plase Tantari cu Balamale

 

Plase Tantari cu Balamale

Plase tantari cu balamale sunt acel tip de plase insecte batante care pot fi montate atat la ferestrele si usile din pvc cat la cele din aluminiu in functie de modelul ferestrei sau usii. Pentru unele ferestre sau usi din aluminiu care au si picurator pentru exterior din aluminiu pe toata laterasa si are o grosime mai mare de 17 mm aceste plase nu pot fi montate decat cu un cadru rectangular de 20 x 40 mm sau 40 x 40 mm.

 

Informatii despre profilul plasei cu balamale

Despre aceste tipuri de plase batante sau plase cu balamale putem spune ca pot fi scoase cu usurinta in sezonul rece de la ferestre sau usi. Plasele acestea sunt special concepute pentru a fi scoase pentru curatare, depozitare sau alti factori.

Cel mai utilizat tip de plasa este cel din categoria "Plase tantari cu balamale". De asemenea, acesta este cel mai ieftin model de plasa pentru protectie impotriva tantarilor sau insectelor. Profilul plasei de insecte cu balamale este din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic si poate fi comandat pe culori standard alb sau maro cat si orice alta culoare ral preferentiala cum ar fi gri antracit, wenge, mahon, stejar auriu precum si alte culori ral preferentiale.

 

Plase Tantari cu Balamale - Montare

Pentru ferestrele care au rulouri exterioare aplicate sau suprapuse putem spune despre acest tip de plasa cu balamale ca nu poate fi montat existand riscul de blocare al lamelelor ruloului exterior sau neetansarea perfecta pe ghidajul exterior. Montajul perfect al acestor plase de tantari cu balamale se face perfect atunci cand tocul ferestrei sau usii din pvc sau aluminiu are din lumina ei cel putin 4 cm pana in glaful exterior, acest lucru oferind plasei de insecte privita din interior un aspect placut, design perfect al ferestrei sau usii din pvc sau aluminiu.

Pentru fixarea plasei de insecte cu balamale va putem spune ca sunt folosite pentru prinderea pe fereastra sau usa ale accesoriilor suruburi perforante de 16 mm pentru clipsuri sau magneti iar pentru balamale suruburi perforante de 19 mm. Aceste suruburi sunt special gandite tocmai pentru nu a afecta structura ferestrei sau usii din pvc sau aluminiu.

 

Dimensiuni maxime pentru plase cu balamale

Ca si dimensiuni maxime pentru aceste plase insecte cu balamale va putem spune ca o latime maxima pentru ferestre este de 900 mm latime si o inaltime de pana la 1600 mm fara bara de rigidizare. In cazul usilor latimea maxima la care poate fi utilizata acesta plasa de insecte pentru usa este de 1200 mm latime respectiv 2600 mm inaltime.

Fixarea plasei cu balamale la fereastra include 2 balamale, 2 manere si 2 clipsuri, aceastea fiind pereche ( mama / tata ), o parte ramanand pe fereastra si o parte pe profilul plasei. Pentru usi putem spune ca plasa de insecte include 3 balamale, 3 manere ( din care unul pentru deschiderea din exterior ), 2 clipsuri de inchidere si o bara de rigidizare prinsa in 2 bumbi din pvc in interiorul profilului de rigidizare sau 4 colotari de intarire, oferind plasei de usa o rigiditate cat mai mare si de lunga durata.

 

Plase tantari cu balamale - cum le curatam?

Despre curatarea acestor plase antiinsecte batante putem spune ca se scot de la fereastra sau usa si pot fi curatate atat pe terasa, in dus sau cada cu apa si o laveta sau un burete umed. In perioada rece este recomandat sa fie scoase de la ferestre sau usi si depozitate undeva in casa sau intr-un loc in care sa fie ferite.

Ca si caracteristici despre profil si accesorii va putem spune ca acest sistem de plasa batanta are un profil extrudat din aluminiu vopsit in camp electrostatic si poate fi comandat atat pe culori standard alb sau maro cat si orice culoare ral preferentiala. Profilul plasei cu balamale din aluminiu are o grosime de 17 mm x 25 mm iar pentru aceste plase trebuie sa stiti ca sunt produse doar pe comanda neexistand dimensiuni standard la ferestre sau usi. Despre plasa de insecte putem spune ca este o plasa din fibra de carbon si sticla de culoare gri deschis, ignifuga si are o putere mare la rupere, deci rezista foarte multi ani daca sunt intretinute corespunzator. Accesoriile acestei plase de insecte cu balamale sunt dintr-un pvc dur special conceput pentru a rezista in timp la schimbarile climatice.