Home »

Plase Tantari Glisante

 

Plase Tantari Glisante

Plase tantari glisante sau culisante cum mai sunt cunoscute sunt acel tip de plasa insecte care este folosita cel mai adesea la terase sau usi glisante din aluminiu sau pvc. Actionarea acestor tipuri de plase insecte culisante se face pe un ghidaj special conceput de glisare iar usa plasei este actionata cu ajutorul unor role din teflon sau silicon.

Ca si dimensiuni maxime aceste plase insecte culisante pot fi comandate intr-un singur canat pe o latime maxima de 1600 mm latime iar pe inaltime de 2500 mm. In cazul in care usa glisanta sau culisanta are o latime mai mare de 1600 mm latime pentru aceasta plasa se va atasa o bara de rigidizare pe verticala care are o latime de 25 mm iar usa plasei poate ajunge la o latime maxima intr-un singur canat de pana la 2500 mm latime.

Plase Tantari Glisante - informatii despre profil

Profilul acestei plase de tantari culisanta este din aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic cu o latime de 60 mm si o grosime de 10 mm. Plasa de insecte al acestor usi glisante este din fibra de carbon si sticla avand o putere mare la rupere, plasa de insecte este ignifuga, deci nu arde. Profilul plasei de tantari glisante este taiat in unghi de 45°, coltarii din interior sunt din aluminiu iar ca si la tamplaria din aluminiu acesti coltari fiind ambutisati.

Ca si durata durata de viata putem spune despre aceste plase culisante ca aluminiul din care este facuta nu are o durata de viata, plasa de insecte care este din fibra de carbon si sticla are o durata variata intre 5 - 10 ani, durata de viata a plasei fiind determinata in functie de intretinerea ei ( curatare, spalare, depozitare in sezonul rece, s.a.m.d ). Acest tip de plase culisante pot fi confectionate in 2 conate ( stanga / dreapta ), inchiderea fiind facuta cu un cheder de etansietate special. Ce trebuie tinut cont pentru a putea fi montate aceste plase glisante este faptul ca pe langa deschiderea usii glisante trebuie avut inca odata un spatiu asemanator pentru glisarea usii culisante.

Pe profilul din aluminiu al acestei plase culisante ca si avantaje putem spune ca tocul plasei de insecte culisante este prevazut cu o perie de etansare pe toata suprafata ramei din aluminiu pentru o cat mai buna etansare pe usa din pvc sau aluminiu.